стрічка

Як отримуватимуть медичну допомогу гощанці, які не встигли укласти декларацію з сімейним лікарем

06 Квітня 2019, 09:30
Як отримуватимуть медичну допомогу волиняни, які не встигли укласти декларацію з сімейним лікарем 728
Як отримуватимуть медичну допомогу волиняни, які не встигли укласти декларацію з сімейним лікарем

З квітня усі медзаклади, чиї сімейні лікарі, терапевти та педіатри мають контракт з НСЗУ, перейдуть на нову модель фінансування «гроші йдуть за пацієнтом».

Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 3 квітня 2019 року.  Це означає, що з 1 квітня Національна служба здоров’я буде оплачувати медичним закладам, що надають первинну медичну допомогу, медичні послуги, надані пацієнтам, які підписали декларації з лікарями цього медзакладу. 

Відтак, усі, хто звернувся до сімейного лікаря, отримають медичну допомогу. Якщо пацієнтові потрібен плановий огляд, електронний рецепт на «Доступні ліки» або інші послуги з переліку первинної медичної допомоги, лікар зможе його прийняти та укласти з ним декларацію одразу на прийомі. Якщо у лікаря вже набралася максимальна кількість пацієнтів, то він може порадити укласти декларацію з іншим медиком його Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Якщо ж  у пацієнта невідкладний стан, але він не підписав декларацію з сімейним лікарем, то будь-який інший сімейний лікар, терапевт чи педіатр надасть безкоштовну медичну допомогу.

Кінцевого терміну підписання декларації не існує. Декларацію з обраним сімейним лікарем, терапевтом або педіатром можна підписати під час планового візиту у будь-який час.

Що стосується ектреної медичної допомоги,  то вона приїжджатиме на виклики до всіх пацієнтів, яким потрібна медична допомога, незалежно від того, підписана декларація з сімейним лікарем, терапевтом, педіатром чи ні.

 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024