стрічка

Гоща: влада та активісти прибирали берег річки

04 Квітня 2019, 14:40
2109 Джерело: http://hoshcha-rada.gov.ua

Мертві тварини, побиті пляшки, побутові відходи та багато іншого непотребу знайшли учасники толоки, яка пройшла в Гощі на набережній Горині.

Масове прибирання пройшло у  четвер, 4 квітня, повідомляють у Гощанській селищнійй раді.


 

 «Я не можу зрозуміти, чому люди викидають непотріб поруч із їхнім домом Сьогодні ми дуже добре попрацювали й прибрали частину берега. Сподіваюся, люди поважатимуть цю працю. Всі, хто був задіяний в процесі працювали дуже старанно. В Америці, ми теж інколи разом працюємо. Але не так завзято. Я був здивований, активністю українців», – дивується американець, волонтер Корпусу Миру Колтон Еспілн.

Американський волонтер Колтон Еспілн
Американський волонтер Колтон Еспілн

 

Організувала толоку інспекторка з благоустрою селищної ради Альона Вахер. Участь у акції із прибирання взяли працівники Гощанської селищної ради, КП «Агентство розвитку Гощі», школярі, місцеві активісти. Унаслідок кількагодинної роботи вдалося розчистити частину набережної річки. Люди прибирали сміття, обрізали сухе гілля й скошували сухостій.

«Ми ініціювали толоку й для прибирання обрали рекреаційну зону поблизу Горині. Щиро дякую усім, хто прилучився до толоки. На жаль звільнити увесь берег від непотребу нам не вдалося. Є місця, де сміття накопичувалося роками, щоб там прибрати, треба залучати додаткові ресурси», – каже селищний голова Микола Панчук.

Гощанський селищний голова закликав гощанців формувати власну еко-культуру, ініціювати та брати участь в толоках, еко-акціях, зрештою, прибирати хоча б після себе. Також він наголосив, що не варто викидати сміття у невстановлених місцях, а користуватися сміттєвими контейнерами, які стоять у Гощі.

1

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024