стрічка

Гоща: міст нічий, а ремонтувати треба

29 Березня 2019, 15:33
1270 Джерело: http://hoshcha-rada.gov.ua/

На найближчій сесії депутати розглядатимуть питання про взяття аварійного мосту на баланс Гощанської селищної ради.

У Гощанській селищній раді повідомляють, що жителі неодноразово зверталися до місцевої влади щодо незадовільного стану мосту на вулиці Застав’я. Аварійна споруда не лише з’єднує дві частини селища, а й є транзитною між Гощею та Острогом.

У лютому міст обстежили члени комісії, створеної відповідно до розпорядження Гощанського селищного голови Миколи Панчука. Вони зафіксували аварійний стан підпірних бетонних стін, а також їх відсутність з боку млина. Аварійними виявились і плити укріплення берегів, металевий парапет мосту (з одного боку він узагалі відсутній). У незадовільному стані й дорожнє покриття, тротуари.

Висновок комісії: конструкція потребує капітального ремонту.

Зі слів інспекторки благоустрою селищної ради Альони Вахер, два роки тривало листування між Гощанською селищною радою, Службою автомобільних доріг в області та Рівненським міжрайонним управління водного господарства. В офіційних листах-відповідях цих установ на запити селищної ради зазначається, що однопрогонний пальовий залізобетонний міст через ставок на вулиці Застав’я в Гощі на балансі не перебуває. Не перебуває він і на балансі Гощанської селищної ради. Без балансоутримувача навіть косметичний ремонт робити не можна.

«Міст є стратегічно важливим об’єктом у транспортному сполученні Гощі з Острогом. Не менш важливий він і для мешканців Застав’я, які щодня ходять по ньому. Тому конструкцію обов’язково треба ремонтувати, але спочатку слід дотриматися юридичної процедури й поставити споруду на баланс селищної ради. Взяття на баланс мосту, додаткове навантаження на селищний бюджет. Ми не зможемо зробити капітальний ремонт за власні кошти. Задля цього необхідно буде залучити позабюджетні кошти», – каже селищний голова Микола Панчук.

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024