стрічка

Гоща: депутати вирішували, чи бути в селищі ЦНАПу

22 Березня 2019, 16:05
Гоща: депутати вирішували, чи бути в селищі ЦНАПу 1476 Джерело: http://hoshcha-rada.gov.ua
Гоща: депутати вирішували, чи бути в селищі ЦНАПу

Депутути Гощанської селищної ради зібралися на чергову 38 сесію VII скликання, під час засідання якої розглянули майже півсотні питань.

Активне обговорення на сесії спровокувало питання «Про утворення відділу «Центру надання адміністративних послуг у Гощанській селищній раді» та затвердження Положення про нього. Секретар селищної ради Дмитро Ткачук розповів, що Гощанська селищна рада подаватиме заявку на участь у проекті «U-LEAD».

«Якщо виграємо проект, зможемо створити новий, сучасний ЦНАП у Гощі. Але для того, щоб узяти участь у проекті потрібно мати приміщення, де можна організувати ЦНАП, при селищній раді утворити відділ та ввести у штат ще одну посадову одиницю. А це можна зробити лише шляхом депутатського голосування. Важливо, аби ми, депутати, підтримали це рішення. Якщо не зробимо цього, втратимо можливість взяти участь у проекті. А це, нагадую, остання, 4 хвиля створення ЦНАПів в Україні, відповідно до програми «U-LEAD», – сказав Дмитро Ткачук.

Частина депутатів наголосили, що це додаткове навантаження на селищний бюджет. Так, депутатка Ірина Білошицька зауважила, що доцільно говорити про новий ЦНАП лише після створення ОТГ, а депутат Іван Федорков взагалі поставив під сумнів доцільність існування ще однієї адміністративної установи такого типу.

«Ми маємо скористатися шансом й узяти участь у грантовій програмі.  Якщо ми виконаємо умови програми, виграємо проект, то тоді будемо вирішувати, що робити далі й чи доцільно створювати ЦНАП у Гощі», – підсумував дискусію Андрій Бабінець.

Зваживши усі аргументи, депутати проект рішення таки підтримали.

Дискусію спровокувало питання «Про затвердження Правил благоустрою селища міського типу Гоща». Його депутати вирішили відкласти на розгляд до наступної сесії, мотивуючи це тим, що їм було недостатньо часу, аби вивчити нові правила благоустрою.

Також депутат селищної ради Андрій Бабінець наголосив, що варто активізувати роботу інспектора із благоустрою та роз’яснити на сайті селищної ради та в газеті «Рідний край» мешканцям Гощі про нові правила благоустрою, які мають бути затверджені.

Під час сесії звернулася до депутатів Гощанської селищної ради головний лікар Гощанського районного ЦПМСД Тетяна Поліщук. Вона розповіла, як працює первинна ланка медицини в період реформування й про те, з якими викликами щоденно стикаються місцеві медики.

«Ми живемо в період реформування медичної галузі. Реформа дуже непроста. Тому ми налагоджуємо комунікацію із сільськими та селищною радою, приватними підприємцями та агрохолдингами. Нині Центр ПМСД потребує автомобіля, мобільної амбулаторії, де можна було б зробити аналіз крові, кардіограму, ультразвукову діагностику. Також нам треба купити оргтехніку, вартістю 15 тис. грн. Якщо із селищного бюджету є можливість виділити ці кошти, я прошу депутатів це рішення підтримати», – зауважила Тетяна Поліщук.

Селищний голова Микола Панчук зауважив, що спроможності місцевого бюджету не дозволяють придбати автомобіль.

«Варто шукати альтернативні джерела фінансування. Можливість придбати автомобіль є участь у грантових програмах світових донорських організацій. Ми внесемо у плани роботи проектних менеджерів селищної ради придбання автомобіля для Гощанського районного ЦПМСП й вони працюватимуть над цим», – наголосив Микола Панчук.

Зрештою депутати проголосували за виділення 15 тисяч гривень для придбання оргтехніки для Гощанського районного ЦПМСД.

Також депутати своїми голосами підтримали надання матеріальної допомоги 13 гощанцям на суму 16 500 гривень, ряд земельних питань, а в питанні «Різне» висловилися про те, що варто більше висвітлювати життя Гощі на сайті Гощанської селищної ради.

 

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024