стрічка

Липківській амбулаторії придбали сучасне медичне обладнання

21 Березня 2019, 14:57
Липківській амбулаторії придбали сучасне медичне обладнання 1194 Джерело: http://www.rv.gov.ua
Липківській амбулаторії придбали сучасне медичне обладнання

Амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Липках придбали автоматичний гематологічний аналізатор, вартістю майже 200 тисяч гривень, 140 тисяч гривень виділили з районного бюджету, решту – з казни сільської ради.

За допомогою аналізатора можна робити швидкі та точні розгорнуті аналізи крові. Перевагами такого приладу є покращення ефективності роботи лабораторії, підвищення точності дослідження клітин крові та зростання престижу лікаря-лаборанта, кажуть у Гощанській РДА.

Перевірити роботу геманалізатора та майже миттєво дізнатися результати аналізу крові зголосився перший заступник голови Гощанської РДА Юрій Ястремський.

За словами посадовця, використання такого медичного обладнання відіграє значну роль. По-перше, якісні медичні послуги стануть доступнішими для людей у сільській місцевості; по-друге, це спонукатиме жителів з інших районів звертатись до сімейних лікарів саме Гощанського Центру первинної медико-санітарної допомоги. Наразі більше тисячі пацієнтів з інших районів заключили декларації з сімейними лікарями Гощанщини. А це дозволить розраховувати на значно більше фінансування первинної ланки медицини району з Національної служби здоров'я. Як наслідок – збільшення заробітних плат медикам, покращення матеріально-технічного забезпечення та більш якісне медичне обслуговування. До слова, Гощанський Центр ПМСД вже придбав подібний аналізатор для потреб лабораторії за власні кошти.



 

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024