стрічка

Гощанщина: жителі району вирішували, як розвиватимуться у найближчі три роки

13 Березня 2019, 18:10
Гощанщина: жителі району вирішували, як розвиватимуться у найближчі три роки 897 Джерело: http://www.rv.gov.ua
Гощанщина: жителі району вирішували, як розвиватимуться у найближчі три роки

На початку року в Рівненській області, та й Гощанському районі зокрема, активно обговорювали план щодо розвитку краю.

На сходженнях сіл, громадських обговорень та громадських слуханнях із питань розвитку територій гощанцібули внесли пропозиції до перспективних планів розвитку сільських, селищної рад на три роки, повідомляють на сайті Гощанської РДА.

«Під час обговорень насамперед підсумували те, що вже реалізували на своїх територіях впродовж минулих років. А головне – напрацювали конкретні пропозиції на наступні три роки. Вони й стали основою проектів планів розвитку відповідних територій на 2019 – 2021 роки. Приємно відзначити активну позицію місцевих мешканців на зустрічах у Русивлі, Синьові, Горбакові та Гощі. До обговорення активно долучились близько 2 тисяч жителів району. Ми отримали чимало хороших ідей, які систематизували та відправили до обласної ради регіонального розвитку. Відрадно бачити їх у Плані перспективного розвитку Рівненщини. А це, передусім, ремонти доріг, облаштування вуличного освітлення, будівництво водопроводів та ін. Фінансову підтримку, всіляке сприяння отримають саме ті об’єкти і заходи, що їх громада внесла і записала в План перспективного розвитку. На цьому не раз наголошував Президент», – зазначив голова райдержадміністрації Юрій Ковальчук.

Ініціатива підготовки Планів перспективного розвитку на найближчі три роки для кожного регіону належить Президенту України. «Центр прийняття державних рішень має стати ще ближчим до місцевих громад, − зазначив Петро Порошенко. – Ми прагнемо залучити мешканців міст, селищ, містечок до проектів розвитку своїх територій. Вони визначать ключові точки зростання по всій країні. Ці нові точки зростання на мапі кожної області, міста, громади – наша дорожня карта до сильної, заможної та щасливої України».

Формування єдиного Плану розвитку регіону процес тривалий. Однак він є своєрідним «дороговказом» та демонструє готовність жителів громади брати активну участь у формуванні власного, успішного майбутнього.

Зазначимо, що презентують «План розвитку громад на 2019-2021 роки» уже 18 березня, на другому обласному засіданні Ради регіонального розвитку при Рівненській облдержадміністрації, за участі Президента України Петра Порошенка. Всього до обласного Плану включено понад 800 об’єктів, робота над якими триватиме у найближчі три роки.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024