стрічка

Гощанщина: депутати приїдуть на ставок, щоб вирішити конфлікт орендаря з селянами

12 Березня 2019, 16:24
Фото ілюстративне 2363
Фото ілюстративне

Жителі села Андрусіїв скаржаться, що підприємець, який орендує місцевий ставок, забороняє їм доступ до водойми.

Під час засідання постійної комісії Рівненської обласної ради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, під головуванням Володимира Валявки, до депутатів звернулися представники товариства мисливців та рибалок «Мисливська криївка», а також селини селяни. Люди скаржаться на те, що підприємець, який орендує у селі ставок, забороняє їм купатися у водоймі та рибалити, повідомляють на сайті Рівненської обласної ради.

Окрім того орендар, ніби то, самовільно встановив капітальні споруди в межах природозахисної зони та огородження. У свою чергу адвокат орендаря зазначив, що зведені будівліє тимчасовими архітектурними формами, не мають фундаментів, а отже не потребують реєстрації та дозвільних документів.

«Люди просять депутатів скасувати договір оренди об’єкту водного фонду. Однак надавати, розривати чи продовжувати оренду цього об’єкту – компетенція обласної державної адміністрації. Проте ми не можемо лишитися осторонь проблеми жителів Гощанського району, тому проведемо виїзне засідання комісії на місці, спільно із представниками Департаменту екології та природних ресурсів й інших профільних служб. Також ми рекомендуємо обласній державній адміністрації не продовжувати договір оренди цьому підприємцю до результатів виїзного засідання», – зазначив голова постійної комісії Володимир Валявка.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024