стрічка

У Гощі вшанували память Героїв Небесної Сотні

21 Лютого 2019, 17:00
У Гощі вшанували память Героїв Небесної Сотні 1251
У Гощі вшанували память Героїв Небесної Сотні

До дня Героїв Небесної Сотні у Гощі відбувся мітинг-реквієм.

У середу, 20 лютого і Україні вшановували п’яту річницю з трагічних подій Революції Гідності, час масових розстрілів Героїв Небесної Сотні. Цей день назавжди увійшов в історію України як символ жертовності, і утвердив тезу, що в найкритичніший та найважчий період знайдуться Герої, які ціною власного життя готові виборювати майбутнє, йдеться на сторінціу соцмережі Гощанської районної ради.

У цей день в Гощі біля наріжного каменю героям визвольних змагань, Небесній Сотні та учасникам українсько-російської війни відбувся мітинг-реквієм. Віддати данину шани загиблим Героям зібрались жителі селища і представники влади:голова райради Олександр Поліщук та його заступник Валентин Бедричук, голова райдержадміністрації Юрій Ковальчук, учасники «Революції гідності» та АТО, керівники підприємств, установ, організацій району.

«В бою за правду, за свободу, за гідне життя на рідній землі загинули кращі сини і доньки українського народу. Кожен з них здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України. Я переконаний, що разом, спільними зусиллями ми змінемо країну і Україна досягне того майбутнього, про яке мріяли Герої Небесної Сотні. І це буде найкращою даниною їх світлій памяті» – зазначив у своєму виступі Олександр Поліщук. 

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх, хто пожертвував своїм життям заради світлого майбутнього нашої держави. А настоятель Свято-Василівської Церкви отець Олег відслужив поминальний молебень.

Також представники влади та небайдужі жителі поклали квіти до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні. Насамкінець учасників мітингу запросили до Гощанської центральної районної бібліотеки на годину вшанування « На варті наших душ – Небесна сотня», присвячену подіям Майдану.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024