стрічка

На Гощанщині перша громада перейшла до Православної церкви України

17 Лютого 2019, 13:25
На Гощанщині перша громада перейшла до Православної церкви України 5667
На Гощанщині перша громада перейшла до Православної церкви України

Прихожани церкви Покрови Пресвятої Богородиці у Курозванах стали першою громадою на Гощанщині, яка перейшла до Православної церкви України

У суботу, 16 лютого жителі села Курозвани одноголосно прийняли рішення про перехід у ПЦУ.

У коментарі для Район.Гоща Гощанський Благочинний ПЦУ Отець Анатолій розповів, що у суботу на збори прийшли лише прихожани Київського патріархату.

Вони одноголосно проголосували «за» і вибрали нових керівника та старосту церкви.

На збори запросили усіх жителів села, але прихожани які підтримують УПЦ МП не виявили бажання їх відвідати, а також і священик цієї церкви не прийшов на зустріч. За словами Отця Анатолія він на попередніх двох зустрічах зазначив, що разом із селянами не буде переходити до ПЦУ.

У зв'язку з цим у церкві Покрови Пресвятої Богородиці буде новий священик.

Зазначимо, що голова Гощанської РДА Юрій Ковальчук на своїй сторінці у Facebook привітав релігійну громаду села Курозвани, що вони одноголосно та документально підтверджено перейшла в митрополію УПЦ (ПЦУ).

Довідково.

Церкву Покрови Пресвятої Богородиці звели у 1836 році, ймовірно, на місці попередньої дерев'яної. За сприяння колишнього Волинського архієпископа Інокентія, 1880-х роках опиралася на кам'яний фундамент, була покрита залізом. На разі ця церква є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Читайте також:

 

Курозвани: селян, що обрали ПЦУ, не пускають до церкви

Курозвани: через конфлікт селяни опечатали храм

У Курозванах храм Покрови Пресвятої Богородиці досі опечатаний


 

Коментарі
17 Лютого 2019, 19:38
Це все брехня
17 Лютого 2019, 21:47
Повністю згідна з пані Тетяною. Тому що прихожани які підтримують УПЦ МП робили збори біля храму, а ті що підтримують ПЦУ робили збори біля сільради. А тут пишуть що прихожани УПЦ МП не прийшли на збори! Все починається з брехні!
17 Лютого 2019, 22:28
Чемодан -вокзал -рассея...людотанька.
17 Лютого 2019, 22:38
Так є ще в нашому гарному селі такі рускі уроди .Будемо перевиховати.
17 Лютого 2019, 22:45
знаю я її. оце та пришиблена-і чоловік толковий і свекруха . а вона все мутить воду. легуха. робить нехоче -тільки дай де вкрасти .правильно -таких треба гнать з Курозван.
17 Лютого 2019, 23:00
Якщо перейшли, то добре. Але рівень журналістики - просто жах. <br/>НЕ вчиться на своїх помилках, а ще більше робить.
17 Лютого 2019, 23:02
Я офіцер у відставці. Багато-де був. От що цікаво-в росії нема ні однієї укр.школи.А кубань воронеж білгород курськ -там до сих пір старші люди по нашому балакають...І церкви нашої там теж ні однієї нема...БРАТИ називаються...
17 Лютого 2019, 23:06
Я з ГОРБАКОВА. Корінні горбаківці за Україну -а ті кого воловиков позвозив із всього союзу- ото і є людотані.
17 Лютого 2019, 23:56
люди,схаменіться,священник наш все життя поклав для нашого села,ніколи нікого не обідив чи не послухав, але в кожної людини є свої недоліки ,один Бог без гріха, нехай спочатку наші верхи розберуться,що їм важливіше -щоб у людей було пристойне життя, пенсія, якою можна прогодувати себе, ціни на ліки ,щоб на старість років хоч трохи покращити самопочуття, а потім і будемо думати за якісь зміни у церковному житті ,а з томос нас не нагодє і не вилікує
18 Лютого 2019, 11:41
Для чого потрібні кордони? Для зупинки зла, гріха та розрухи - не моя думка, думка Святих Отців. Православна Церква України - це і є духовний кордон від зла, гріха, від чуми грабіжництва та розрухи фізичної та духовної. Збудуємо цей кордон - збережемо майбутні покоління, не збудуємо - перекладемо цей тягар на дітей та онуків у формі протистояння, кризи чи війни, так як наше покоління його несе на собі. <br/>Хто вміє мислити - дійте!
18 Лютого 2019, 13:37
Повністю згоден з Костіком.
18 Лютого 2019, 13:52
Шкарів. У нас молодь за ПЦУ. А є такі старі пердуни як валька-їм кацапів давай. Їх мало але вони як відьми крикливі --Руський мир. Цікаво що їм усім українська держава надає субсидію а нам ні.Вважаю щоб компетентні органи відслідкуквали їх і прийняли міри. Не подобається Україна -льготи позабирать і з державної служби повиганять.
21 Лютого 2019, 17:48
Шановні «коментаторі»! Я не з Курозван, і просто висловила свою думку на рахунок того, що написав журналіст! Незнаю з чиєї подачі. Він же ж написав не правду на рахунок того, що збори були з однієї сторони. Люди, схаменіться! Не ображайте інших, якби ж ви так ще ходили до тієї церкви! Я не ходжу у вашому селі в церкву, а в своєму, просто страшно слухати які у вас прокльони летять з уст на інших людей! Схаменіться! Чи ви вважаєте що Богу приємно те чути? В дійсно віруючої людини, не те що на язиці, а й в думках ніколи не буде прокльонів, і образ! Списи вас всіх Господь!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024