стрічка

ЗМІ Гощанщини грішать «джинсою»

11 Лютого 2019, 18:00
ЗМІ Гощанщини грішать «джинсою» 1225
ЗМІ Гощанщини грішать «джинсою»

Районна газета «Рідний край» опублікували статтю про одного з кандидатів у Президенти, яка не має відповідного маркування.

Впродовж січня у місцевих виданнях Рівненської області Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала низку публікацій, що мають ознаки «джинси» та «чорного піару». Зокрема, матеріали з ознаками прихованої політичної реклами розміщені щодо потенційних та зареєстрованих кандидатів у Президенти: Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Олега Ляшка, Володимира Зеленського, Анатолія Гриценка, Олександра Шевченка, Валентина Наливайченка,  Андрія Садового, Ольги Богомолець та Сергія Тарути.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала січневі випуски друкованих місцевих видань Рівненської області на предмет того, про яких кандидатів у Президенти опубліковано найбільше матеріалів, чи мають вони належне маркування та відокремленні від інших.

Найбільше згадок у місцевих друкованих виданнях Рівненщини щодо потенційного на той час кандидата на пост Президента України Петра Порошенка. Зокрема, значна кількість публікацій описує отримання Томосу про створення автокефальної православної церкви України та приїзд Петра Порошенка на Рівненщину  (зустріч відбулася 10 січня).

Зокрема Гощанська районна газета «Рідний край» у номері  від 18 січня 2019 опублікували статтю «Рівненщина першою побачила Томос про автокефалію ПЦУ».  Автором якої є пре-служба ОДА.

Джерело:  Громадянська мережа ОПОРА
Джерело: Громадянська мережа ОПОРА

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024