стрічка

Гощанцям на замітку: найкращий продукт від депресії

10 Лютого 2019, 18:30
Волоські горіхи 686
Волоські горіхи

Вчені переконалися, що харчові звички впливають на психічне здоров’я: фастфуд збільшує ризик розвитку депресії, а правильне харчування може полегшити симптоми захворювання.

Кращою профілактикою розладів вважається середземноморська дієта: риба, овочі, фрукти, оливкова олія, горіхи. Ефективність цієї системи харчування може пояснюватися одним продуктом або групою продуктів, – пише Рубрика.

Дослідники припустили, що найбільш корисні при схильності до депресії горіхи. Щоб з’ясувати, чи так це, вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі проаналізували харчові звички і психічне здоров’я понад 26 тисяч осіб.

Людей розділили на кілька груп залежно від того, як часто вони вживали в їжу волоські та інші горіхи. При цьому враховувалися й інші фактори: наприклад, куріння і вживання алкоголю.

З’ясувалося, що серед тих, хто їсть волоські горіхи (в середньому – близько 24 г на день), депресія зустрічалася на 26% рідше, ніж серед тих, хто їсть інші горіхи або не їсть горіхів взагалі. Особливо це вплинуло на жінок.

Любителі волоських горіхів відчували себе більш енергійними і проявляли інтерес до повсякденних справ, відзначають дослідники.

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024