стрічка

Свята, іменини та дати 6 лютого: День бармена

06 Лютого 2019, 10:00
Свята, іменини та дати 6 лютого: День бармена 756
Свята, іменини та дати 6 лютого: День бармена

Доброго ранку, дорогі читачі!

Свої іменини святкують: Агап, Анастасій, Вавила, Варсіма, Герасим, Денис, Євсевія, Зосима, Іван, Ксенія, Македон (Македонія), Павло, Павсірій, Тимофій, Феодотіон, філіппіки, Філон, Хрісоплока.

В цей день поминають Ксенію Мілаську – християнку святу, яка жила в 5 столітті, яку почитала православна церква в лику преподобних. Наші пращури помітили, що приблизно у цей день була середина зими, тому хліба теж повинна була залишитися половина. Було безліч економічних прикмет, наприклад, якщо зерно стало дешевше на ринку, то урожай буде хорошим. А якщо ціни у цей день були низькі, то не піднімуться і до нових хлібів.

Міжнародний день бармена  – це професійне свято відзначають у різних країнах саме 6 лютого, тому що це також і День святого Аманда, який не тільки був християнським апостолом, але і вважається покровителем барменів, рестораторів, пивоварів і виноробів. Саме тому день і став професійним святом.

В цей день в закладах проводять різні конкурси на кращі коктейлі, змагання в майстерності для барменів та конкурси розіграші для самих відвідувачів, «винні» вікторини та «хмільні» танці.

Цей день в історії:

46 до н. е. - битва при Тапсе, що відбулася між військами Цезаря і Помпея.

1191 - Римський Папа Клемент III затвердив Тевтонський орден як «fratrum Theutonicorum ecclesiae S. Mariae Hiersolymitanae» своєю буллою.

1788 - Массачусетс ратифікував Конституцію США і став шостим штатом.

1840 - Англійці нав'язали маорійські вождям Договір Вайтанги, за яким останні поступалися англійській королеві «всіма правами і повноваженнями суверенітету» і отримували земельні гарантії та «права і привілеї суб'єктів Британії». Нова Зеландія стала колонією Великобританії.

1886 - Клемент Вінклер відкриває германій, передвіщений Менделєєвим «ото-силікон».

1900 - російський вчений Олександр Степанович Попов вперше в світі передав по радіо сигнал лиха в морі (радіограма командирові криголама «Єрмак»).

1922 - США, Великобританія, Франція, Італія і Японія уклали Вашингтонську угоду про обмеження морських озброєнь, що лімітує цей вид озброєнь.

1922 - Кардинал Ахілл Ратті був обраний Римським Папою, прийнявши ім'я Пія XI. Він став спадкоємцем папи Бенедикта XV.

1945 - У Лондоні починає працювати I Всесвітня конференція профспілок, організована Британським конгресом тред-юніонів. Створюється Всесвітня федерація профспілок.

1950 - вважається, що МІГ-17 став першим серійним літаком, які перевищили швидкість звуку в горизонтальному польоті.

1952 - на престол зійшла Єлизавета II, правляча королева і глава держави Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії, глава 15 держав Співдружності Націй.

1958 - У Мюнхені розбився літак з футбольною командою «Манчестер Юнайтед» на борту. Серед 23 загиблих було вісім футболістів клубу.

1997 - Конгрес Еквадору проголосував за усунення з посади президента країни Абдалов Букарама на підставі невідповідності його розумових здібностей займаної посади.

2000 - Глава МЗС Фінляндії Тар'я Халонен стала першою жінкою-президентом в цій країні.

2004 - стався потужний вибух у вагоні потяга між станціями «Автозаводська» і «Павелецька» московського метро. Загинуло 39 людей, поранено 120. В організації вибуху були звинувачені чеченські сепаратисти. 
 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024