стрічка

У Гощі обговорили перспективи експлуатації першого енергоблоку ХАЕС

05 Лютого 2019, 16:35
У Гощі обговорили перспективи експлуатації першого енергоблоку ХАЕС 1709
У Гощі обговорили перспективи експлуатації першого енергоблоку ХАЕС

Мешканці Гощанщини на громадських слуханнях говорили про завершення терміну експлуатації енергоблоку №1 Хмельницької АЕС.

У понеділок, 4 лютого в Гощі відбулися громадські слухання з питань продовження строку експлуатації першого енергоблоку Хмельницької АЕС. Про це повідомляє Гощанська районна рада.

Участь у громадському слуханні взяли: голова районної ради Олександр Поліщук та його заступник Валентин Бедричук, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі, будівництва та агропромислового розвитку райдержадміністрації Оксана Чучман, сільські голови та трудові колективи районну.

Приводом для зустрічі з громадськістю послужило завершення проектного терміну експлуатації енергоблоку №1 ХАЕС – 13.12.2018 року, і розробка у зв'язку з цим звіту з періодичної переоцінки безпеки енергоблоку. А це є основний документ, на підставі якого Державна інспекція ядерного регулювання України прийматиме рішення про можливість продовження терміну експлуатації енергоблоку.

Продовження експлуатації чинних енергоблоків – пріоритетний напрямок діяльності Енергоатома. Про це наголосили у своїх аналітичних виступах начальник служби надійності ресурсу і продовження експлуатації Євгеній Мелешко та начальник відділу служби аналізу безпеки Сергій Романік.

Після коротких доповідей начальника цеху радіаційної безпеки ВП ХАЕС Віктора Андрійчука та начальника відділу охорони навколишнього середовища Олександра Левицкого щодо радіаційного контролю навколишнього середовища регіону розташування ХАЕС та природоохоронної діяльності Хмельницької АЕС, громадське слухання продовжилося в форматі «питання-відповідь».

Учасників зустрічі цікавили питання щодо собівартості та експорту електроенергії, будівництва енергоблоків №3, №4 ХАЕС, тарифоутворення, участь і вплив на розв'язання цих питань ВП ХАЕС та ДП «НАЕК «Енергоатом». Особливо цікавили учасників громадських слухань питання забезпечення регіону водними ресурсами, екологічної безпеки.

Отже, підсумки обговорення громадськістю Гощанського району про продовження терміну експлуатації енергоблоку №1 ХАЕС будуть показаніу відповідному зверненні учасників громадських слухань.


 

Коментарі
08 Лютого 2019, 21:38
І це передерли. Ви хоч на таку подію могли свій зад підняти? Це ж безпека регіону. Але вам яка різниця, фейсбук поки працює.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024