стрічка

Гощанських бджолярів закликають до вступу до Спілки пасічників

16 Січня 2019, 17:15
Гощанських бджолярів закликають до вступу до  Спілки пасічників 1625
Гощанських бджолярів закликають до вступу до Спілки пасічників

У Гощі на просторі «Open hub» відбулася зустріч Спілки пасічників Гощанщини, де розповіли як захистити свою пасіку.

Голова спілки пасічників Володимир Чорноус розказав, як минув для місцевих бджолярів 2018 рік, у яких заходах вони брали участь, про проблеми місцевих пасік та перспективи 2019 року. Про це повідомляє Гощанська селищна рада.

Пасічник захищений тоді, коли пасіка зареєстрована за його місцем проживання, є облік кількості сімей та санітарно-ветеринарні паспорти пасіки. На жаль, такого реєстру у нас ще немає. Це робить пасічників беззахисними, а мене, як голову організації, безпорадним. Я прошу усіх пасічників, які мешкають в районі вступити у спілку пасічників Гощанщини й зареєструвати свою пасіку. Скажу більше, зараз при Спілці пасічників України створюють юридичний відділ для захисту прав та інтересів пасічників, які є членами цієї спілки, – наголосив Володимир Чорноус.

Дискутували учасники зборів про найбільшу проблему пасічництва – отруєння бджіл. Пасічники наголошували, що потрібно шукати спільну мову із великим сільськогосподарськими підприємствами й співпрацювати у форматі пасічники, влада та ахро-холдинги.

Окрім цього пасічники обговорили перспективи діяльності в контексті туристичної концепції розвитку Гощі. Вони висловили ідею, що потрібно більше працювати на те, аби привабити в Гощу туристів, розширювати асортимент медової продукції й сфери послуг для туристів. Актуальними напрямками діяльності вважають залучення до роботи спілки нових людей та промо-кампанії для молоді.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024