стрічка

Пластуни з Гощі продовжують передавати Вифлеємський Вогонь Миру

08 Січня 2019, 15:24
Пластуни з Гощі продовжують передавати Вифлеємський Вогонь Миру 1720
Пластуни з Гощі продовжують передавати Вифлеємський Вогонь Миру

Гощанські пластуни продовжують поширювати Вифлеємський Вогонь Миру.

У четвер, 3 січня Гощанські пластуни завітали до відділу культури і туризму Гощанської РДА, аби здійснити благодійну місію. А начальник відділу культури і туризму  Анатолій Івасюк подякував учасникам організації та вручив солодкі подарунки, повідомляє відділ культури і туризму Гощанської райдержадміністрації на своїй сторінці у Facebook.

Вифлеємський вогонь миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Цю прекрасну передріздвяну традицію започаткувала ще у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів, єднає усіх християн.

Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою і впродовж останніх років для багатьох з нас Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому, Вогнем з Віфлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві аж до Йордану – до 19 січня. А ще пластуни несуть вогонь до дитячих притулків, лікарень, церковних громад, аби усі відчули тепло Вифлеємської зірки.

Читайте також: Гощанські пластуни передали Вифлеємський Вогонь Миру керівництву району











 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024