стрічка

Сиротам з Гощанщини, які отримали квартири від держави подарують меблі

03 Січня 2019, 15:10
Сиротам з Гощанщини, які отримали квартири від держави подарують меблі 2190
Сиротам з Гощанщини, які отримали квартири від держави подарують меблі

У грудні троє круглих сиріт з Гощанського району отримали від держави квартири, а найближчим часом гощанський благодійний фонд подарує їй меблі.

У четвер, 3 січня, з ініціативи голови райдержадміністрації Юрія Ковальчука відбулася зустріч з власниками квартир з-поміж дітей-сиріт, які у переддень Нового 2019 року отримали документи на право володіння. Про це у соцмережі Facebook повідомляє Гощанська районна державна адміністрація.

Щасливі власниці: дев’ятнадцятирічна Галина Яремчук з Ілліна проживатиме у трьох кімнатній квартирі у Гощі, двадцятиоднорічна Надія Шепелюк з Річиці та вісімнадцятирічна Оксана Поліщук з Дроздова житимуть в одно та двох кімнатних квартирах у селі Тучин.

«Це дуже важливо і похвально, коли в такий важкий час війни держава не забуває про людей, які потребують особливої опіки, та знаходить кошти для того, аби забезпечувати житлом дітей-сиріт», – зазначив голова РДА Юрій Ковальчук.

Організаційний супровід придбання житла здійснювала директорка районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Бусь, а також Дроздівський, Криничківський та Горбаківський сільські голови. Саме за їх безпосередньої участі та оперативної роботи вдалось за кілька днів освоїти субвенцію з державного бюджету на придбання квартир.

Зазначимо, що попередні власники житла, які продали його в хорошому стані та не побоялися підписати документи на продаж перш, ніж отримають кошти по перерахунку від держави.

Наразі квартири є без меблів і дівчата проживають у своїх рідних. Але на зустрічі керівник благодійного фонду «Руфь» Ігор Головчак приєднався до привітань та пообіцяв у лютому цього року доставити до подарованого державою житла меблі. А саме дві м’які частини та меблеву стінку з тумбочками. А також від благодійного фонду подарував набори продуктів з Німеччини.


Нагадаємо, що відповідно до постанови КМУ №877 від 15.11.2018 (зі змінами) «Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа» вперше стало можливим придбання одразу 3 квартир молодим людям з-поміж дітей-сиріт.

На це з державного бюджету спрямували понад мільйон гривень. Реалізація державної програми продовжуватиметься й у 2019 році. Тому, є надія, що кількість власників квартир з-поміж дітей-сиріт району побільшає.

Зауважимо, що під цю державну субвенцію підпадають лише круглі сироти від 18 до 23 років. Наразі у Гощанському налічують ще 7 осіб які за вимогами субвенції можуть отримати у майбутньому квартири.


 

Коментарі
03 Січня 2019, 18:00
З гарним почином!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024