стрічка

Що очікує працівників із Гощі: Представники селищної ради зустрілися з керівниками «Фапомед»

15 Грудня 2018, 14:00
Що очікує працівників із Гощі: Представники селищної ради зустрілися з керівниками «Фапомед» 2339
Що очікує працівників із Гощі: Представники селищної ради зустрілися з керівниками «Фапомед»

Представники селищної ради та керівництво компанії «Фапомед» обговорили звільнення працівників. 

У п'ятницю, 14 грудня Гощанський селищний голова Микола Панчук та волонтер Корпусу Миру США в Україні Колтон Есплін зустрілися із президентом компанії «Фапомед» Мігелем Лопеш да Куня, директором «Фапомед Україна» Ролфом Куллманном та виконавчим директором підприємства Наталією Фатаєвою.

Про це повідомляє Гощанська селищна рада.

Зустріч розпочалася зі знайомства із волонтером Колтоном Еспліном та бесіди про основні тенденції світової економіки та ринків збуту.

Опісля учасники перейшли до головної теми зустрічі – оптимізації виробничих потужностей фабрики. Підприємство із двох робочих змін переходить на одну робочу зміну. Відтак звільняє частину працівників зі сплатою грошової компенсації.

«Нам необхідно пристосувати виробничі потужності фабрики до вимог європейського ринку.

Ситуація на ринку медичних виробів у Європі непроста. Багато великих компаній переглядають список виробів, які вони виготовляють на підприємстві й виключають із цього списку продукцію, яка є нерентабельною»,  – наголосив президент компанії «Фапомед» Мігел Лопеш да Куня.

Керівництво фабрики розповіло, що в процесі реорганізації визначальним чинником під час ухвалення рішення про звільнення працівників стала географія. Звільнення стосуватиметься людей, які мешкають у віддалених селах із поганим трансортним сполученням. Це не стосуватиметься 19 гощанців, які сьогодні працюють на фабриці.

Виконавчий директор підприємства Наталія Фатаєва наголосила, що наразі фабрика переорієнтовуватиметься на виробництво ще одного виду продукції. Для цього необхідно адаптувати виробничі можливості фабрики та перекваліфіковувати працівників. Керівництво «Фапомеду» розглядає варіант навчання на фабриках, які працюють у Португалії.

Гощанський селищний голова Микола Панчук наголосив, що підприємство «Фапомед» є одним із найбільших платників податку в районний бюджет та висловив сподівання, що процес реорганізації пройде якнайшвидше й дозволить досягнути стратегічних цілей – розвинути й збільшити виробничі потужності фабрики.

Читайте також: 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024