стрічка

Свята, іменини та дати 15 грудня: Міжнародний день чаю

15 Грудня 2018, 10:00
Свята, іменини та дати 15 грудня: Міжнародний день чаю 906
Свята, іменини та дати 15 грудня: Міжнародний день чаю

Доброго ранку, дорогі читачі!

У холодну пору варто тепло одягатися та пити теплі чаї заради міцного здоров'я.

День ангела у цей день святкують: Аввакум, Андрій, Опанас, Іван, Іоанникій, Іраклемон, Ісі (Єссей), Кирило, міропо, Момей, Онисифор, Соломон, Степан, Феофіл.

Чай - найпопулярніший напій на Землі. Друге місце за популярністю належить пиву. В Ірландії та Англії все ж пиво популярніше за чай.
«День чаю» відзначають щорічно 15 грудня.

Метою створення цього цікавого свята стало залучення уваги урядів і громадян до проблем поширення чаю, зміцнення взаємозв’язків між виробниками і споживачами чайної продукції, а так само обговорення проблем дрібних виробників і працівників чайних виробництв. 15 грудня була прийнята «Світова Декларація Прав працівників чайної індустрії», що безпосередньо вказує на те, що чайна галузь змушена боротися з безліччю проблем, які потребують вирішення.

Указом Президента від 08.12.2000 № 1318/2000 15 грудня в Україні встановлено щорічне професійне свято – День працівників суду.

В систему судових органів України входять: Конституційний Суд України, який вирішує питання про відповідність законів та інших правових актів Конституції України, дає офіційне тлумачення норм Конституції і законів України;

Суди загальної юрисдикції, які утворюються, як правило, за територіальним принципом і які розглядають всі цивільні і кримінальні справи та справи про адміністративні правопорушення; 

Арбітражні суди, які розглядають справи стосовно господарських правовідносин.

Цей день в історії:

 

1025 — Під час підготовки походу на Сицилію у віці близько 69 років помер візантійський імператор Василь II Болгаробоєць

1640 — герцог Жуан Браганський вступив на португальський престол під іменем Жуан IV.

1699 — Введення юліанського календаря в Московії. Указом царя Петра I в Московії замість літочислення від «сотворіння світу» введено новий календар. Відлік і святкування нового року перенесено з 1 вересня на 1 січня.

1791 - у США вступив у дію після ратифікації Білль про права (неофіційна назва перших десяти поправок до Конституції США, які закріплюють основні права і свободи людини і громадянина)

1934 - у Києві за вироком виїзної сесії Військової колегії Верховного Суду СРСР були розстріляні 28 "членів" вигаданого чекістами «Об'єднання українських нацiоналiстiв» (в тому числі, Григорій Косинка, Кость Буревій, Іван Крушельницький та ін..)

1966 – французький астроном Дольфус відкрив десятий супутник Сатурна. Супутник дістав назву Янус.

1976 - Незалежна Держава Самоа прийнята в ООН (острівна країна в Тихому океані з населенням в 188,5 тисяч осіб)

1982 - знову відкрито кордон між Іспанією та Британською колонією Гібралтар.

1997 - Літак ТУ-154 розбився біля аеропорту міста Шарджа в Об’єднаних Арабських Еміратах. Загинуло 85 людей.

2000 - Зупинений 3-й енергоблок ЧАЕС. Чорнобильська атомна електростанція повністю виведена з роботи. 


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024