стрічка

Гощанський гурт «Терен» виступив на Білому Озері перед ветеранами-афганцями

13 Грудня 2018, 11:40
Гощанський гурт «Терен» 1836
Гощанський гурт «Терен»

Гощанський колектив «Терен» взяв участь у фестивалі військово-патріотичної пісні «Відлуння».

Захід відбувся у реабілітаційно-оздоровчому комплексі Рівненської АЕС «Біле озеро». Про це повідомляє сайт rvnews.rv.ua

Учасниками фестивалю були вокальні гурти воїнів-інтернаціоналістів з усієї України. Пісня лунала не лише з вуст військових, на захід завітали понад десять творчих гуртів з усіх куточків України: міста-супутника РАЕС Варашу, Гощі, Демидівки, Острога, Івано-Франківська, Києва, Білої Церкви, Тернополя та Таращі.

Фестиваль організований Українською спілкою ветеранів Афганістану (УСВА) за сприяння адміністрації Рівненської АЕС. Мета його проведення – формування та популяризація у молодого покоління патріотичної та національної гідності, військово-патріотичної творчості серед населення, поваги до ветеранів Другої світової війни, ветеранів та учасників бойових дій в Афганістані, героїв «Небесної сотні» та учасників АТО.

Гощанщину на фестивалі представляв народний аматорський гурт «Терен». Неперевершене звучання пісень, що зворушували та захоплювали, змушували ветеранів поринути у тяжкі військові будні та не легкі втрати.

Присутні ветерани зазначили, що коли слухали пісні, спогади виринали, наче кадри з кінофільмів і, ніби, здавалося, що, це було давно, та рана ще краяла душу, адже виконавці зачіплювали за живе. Про це свідчить реакція публіки на виступ «Терену», яка ще довго аплодувала, вигукуючи: «Браво».

Поїздка «Терену» відбулася за фінансового сприяння районної спілки ветеранів Афганістану.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024