стрічка

Прізвища мешканців Гощанщини потрапили до списку Книги пам'яті полеглих за Україну

06 Грудня 2018, 15:10
Прізвища мешканців Гощанщини потрапили до списку Книги пам'яті полеглих за Україну 2138
Прізвища мешканців Гощанщини потрапили до списку Книги пам'яті полеглих за Україну

У мережі створили онлайн-проект «Книга пам’яті полеглих за Україну», в якому містяться дані про всіх бійців, які загинули в зоні АТО за два роки з початку бойових дії.

Усі дані зібрані і систематизовані у вигляді інтерактивної карти, створеної за підтримки Національного військового-історичного музею України, – повідомляє Intermarium.

Своєрідна база даних містить відомості про 2 860 загиблих героїв. За даними порталу, інформація подана станом на 1 березня.

У списку Книги пам'яті – прізвища шістьох військовослужбовців з Гощанського району: Гарбарчук Тарас Анатолійович і Карабін Сергій Ігорович  з Гощі, Левчук Сергій Віталійович з села Бабин, Оверчук Дмитро Русланович з села Шкарів, Тарасюк Олег Андрійович з Курозванів, Тивончук Андрій Валерійович з Тучина.






Згідно з картою, станом на 1 березня найбільше бійців загинуло з Дніпропетровської області (359), із Львівської – 180 героїв, Житомирської – 177, Волинської – 150 осіб.

Із Донецької області пожертвували своїм життям за незалежність своєї країни 79 осіб, із Луганської – 48.

Також зазначено, що на Донбасі, борючись проти російської агресії, загинули громадяни 21 країни (крім України), зокрема, 74 громадянина РФ.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що за час бойових дій на Донбасі загинули 2269 українських військових.

Читайте також: У Майкові встановили меморіальну дошку загиблому атовцю


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024