стрічка

У Майкові встановили меморіальну дошку загиблому атовцю

06 Грудня 2018, 13:25
У Манькові встановили меморіальну дошку загиблому атовцю 1432
У Манькові встановили меморіальну дошку загиблому атовцю

У селі Майків встановили меморіальну дошку загиблому воїну АТО Юрію Рудику.

У вівторок, 4 грудня у селі Майків, відкрили меморіальну дошку загиблому учаснику антитерористичної операції, Юрію Рудику. Про це у соцмережі Facebook повідомляє Гощанська районна рада.

Участь у церемонії відкриття взяли батьки та рідні Юрія, голова районної ради Олександр Поліщук, заступник голови райдержадміністрації Тарас Гоменюк, односелець та учні школи.

Захід відкриття дошки підготували вчителі та учні місцевої школи. Його відкрили хвилиною мовчання за воїнів, а далі звучали патріотичні пісні та вірші у виконанні педагогів, учнів.

На цьому мітингу пролунало багато теплих та гарних слів про Юрія, справжнього патріота, яким гордяться земляки.

«Ми не можемо повернути час, але ми можемо зберегти пам’ять про людину. Людина живе доти, доки про неї пам’ятають. Тому меморіальна дошка Рудику Юрію, яку ми сьогодні відкриваємо, буде нагадувати про нашого земляка. Він вчився у цій школі, ходив її коридорами.

Мав добрі плани на майбутнє. Мав сім’ю: дружину і двоє діток. Але, коли сказали йти захищати Батьківщину, він вчинив як справжній чоловік, батько: пішов виконувати свій священний обов’язок», – зазначив у своєму виступі голова районної ради Олександр Поліщук.

Кульмінація заходу, безпосередньо, є саме відкриття пам’ятної дошки слави Юрію Рудику на фасаді загальноосвітньої школи села Майків. Цю почесну місію виконали матір героя та його сестра.

Місцевий священик отець Анатолій освятив меморіальну дошку, а присутні поклали квіти та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого воїна в зоні АТО.

«Героєм може стати кожен, але стають одиниці. Такі, як Юрій, котрий, як співається в нашому гімні, «тіло й душу поклав за нашу свободу»», – пише Гощанська районна рада.

Зазначимо, що 1 липня 2017 року Юрій Рудик підписав контракт на проходження військової служби в зоні АТО. Служив у 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді у с. Золоте Попаснянського району Луганської області.

При виконанні бойового завдання в зоні проведення АТО на Луганщині 18 листопада отримав тяжке поранення голови від кулі снайпера. Перебував у глибокій комі в лікарні ім. Мечникова міста Дніпра понад два тижні. Односельчани та небайдужі люди збирали кошти на лікування бійця, однак 4 грудня він помер, так і не прийшовши до свідомості у віці сорок шість років.










Читайте також: Ліки, книги, техніка військовим: Гощанець розповів як волонтерить

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024