стрічка

На Гощанщині незаконно орендоване приміщення повернули власникам

30 Листопада 2018, 09:00
Фото ілюстративне 978
Фото ілюстративне

Симонівській сільській раді повернуть приміщення, яке незаконно перебувало в оренді.

Прокуратура визнала не дійсним договір оренди приміщення, яке орендатори мають повернути у комунальну власність. Ці заходи вжили з метою захисту державних інтересів, повідомляє Здолбунівська місцева прокуратура.

Зокрема, Гощанський відділ Здолбунівської місцевої прокуратури з’ясував, що посадові особам Симонівської сільської ради порушили вимоги чинного законодавства. Вони уклали договорі оренди приміщення, що перебуває у власності територіальної громади.

У зв’язку з цим Здолбунівська прокуратура Рівненської області пред'явила до суду позовну заяву з вимогою визнати недійсним договір оренди. А також зобов’язати повернути приміщення вартістю майже 117 тисяч гривень у комунальну власність.

Під час розгляду справи у суді доповідач добровільно виконав позивні вимоги прокурора. А саме припинили дію незаконного договору. Також повернули займане приміщення для територіальної громади.

Зазначимо, що 22 листопада господарський суд Рівненської області закрив провадження у справі.

Коментарі
30 Листопада 2018, 11:29
Так в чому ж посадові особи Симонівської сільської ради порушили вимоги чинного законодавства? Відповідно до чинного законодавства вони мають право укладати договори оренди приміщення, що перебуває у власності територіальної громади.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024