стрічка

Свята, іменини та дати 30 листопада: День домашніх тварин

30 Листопада 2018, 08:00
Свята, іменини та дати 30 листопада:  День домашніх тварин 1901
Свята, іменини та дати 30 листопада: День домашніх тварин

Доброго ранку, дорогі читачі!

Свій день ангела, 30 листопада святкують: Геннадій, Григорій, Захар, Іван, Лазар, Лонгин, Никон, Юстин.

Також у цей день святкують День домашніх тварин. Започаткували його у 1931 році в Італії.

Ідея свята – вкотре нагадати людству про відповідальність за «братів менших». Не дивно, що девізом заходу стали слова Маленького принца з твору Антуана де Сент-Екзюпері: «Ти відповідаєш за тих, кого приручив».

Міжнародний день захисту інформації щорічно відзначають 30 листопада, починаючи з 1988 року.

Цей рік не випадково став родоначальником свята, саме тоді вперше зафіксували масову вірусну атаку, що одержала назву за ім’ям свого творця - Морріса. Саме тоді фахівці задумалися про необхідність комплексного підходу до забезпечення інформаційної безпеки.

У 1988 році американська асоціація комп’ютерного обладнання оголосила 30 листопада міжнародним Днем захисту інформації (Computer Security Day).
Таким чином Асоціація хотіла нагадати всім про необхідність захисту комп’ютерної інформації та звернути увагу виробників і користувачів устаткування і програмних засобів на проблему безпеки.

З тих пір в цей день з ініціативи Асоціації комп’ютерного обладнання проводяться міжнародні конференції щодо захисту інформації, які супроводжуються масою цікавих заходів.

У п'ятницю, 30 листопада відзначають день пам’яті святителя Григорія чудотворця, єпископа Неокесарійського.

У народі цього святого називали Зимовказівником, оскільки погода цього дня вказувала на те, якою буде прийдешня зима. Якщо на Григорія стояла хороша погода, то й зима обіцяла бути хорошою, якщо погода була поганою, то й зима поганою буде.

З цього дня встановлюються стійкі морози і землю застилає сніговий покрив.

Цей день в історії:

 

1763 - Проведення судової реформи Кирилом Розумовським. Запроваджено земські суди для цивільних справ та позовів, гродські суди для кримінальних та підкоморський суд для позовів щодо земельних питань. Найвищою формою суду став Генеральний суд.

1854 – Віце-королем Єгипту Саїд-Пашою наданий дозвіл на будівництво Суецького каналу. Саме будівництво почалось в 1859 році.

1867 — розпочав роботу перший електричний маяк на території Російської Імперія, що був встановлений в Одесі (зараз відомий як Одеський маяк).

1922 — Останній вихід на сцену легенди французького кіно та театру – Сари Бернар. Востаннє вона грала у віці 78-и років.

1922 — На карті з’явилась Чеченська автономія.

1939 — Початок радянсько-фінської війни (почалась з нападу СPСР).

1963 — Початок експлуатації коксохімічного заводу, що був побудований в Авдіївці Донецької області. Сьогодні цей завод є найкрупнішим коксохімічним підприємством в Європі.

1968 — У Києві урочисто відкрито Республіканський будинок композиторів.

1973 — XXVIII сесія Генеральної Асамблеї ООН ухвалила міжнародну конвенцію про припинення злочинів апартеїду (офіційна політика расової дискримінації, сеґрегації та гноблення, яку впродовж 1948-1991 рр. проводили правлячі кола) та покарання за нього.

1993 — Гербом Російської Федерації знову став двоголовий орел, який раніше використовувався як герб Російської імперії (з 1472 року до радянського періоду)

1996 — Створено Державну митну службу України.

1998 — До обов’язків прем’єр-міністра Македонії приступив 32-річний Любко Георгієвскі. Він став наймолодшим прем'єр-міністром у світі.

2006 — Офіційний реліз про вихід на полиці магазинів нової операційної системи Windows Vista і пакету програм Office 2007 від корпорації «Microsoft». 
 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39