стрічка

У Гощі освятили храм Святого Василія Великого

27 Листопада 2018, 13:40
У Гощі освятили храм Святого Василія Великого 6358
У Гощі освятили храм Святого Василія Великого

Храм у Гощі освятили після 17 років його будівництва.

У неділю, 25 листопада 2018 року архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав селище Гоща, де звершив чин освячення храму на честь свт. Василія Великого. Про це повідомляє Рівненська єпархія УПЦ Київського Патріархату.

Перед храмом владику привітали найменші парафіяни храму та за традицією піднесли запашний коровай.

У храмі настоятель прот. Олег Купців, подаючи хрест своєму архіпастирю, запросив його очолити Божественну літургію та звершити освячення храму і престолу.

Високопреосвященійшому владиці співслужив благочинний Гощанського району прот. Анатолій Мирончук та численне духовенство, яке прибуло розділити духовну радість освячення храму.

На малому вході настоятель храму прот. Олег Купців був удостоєний патріаршої нагороди – право носіння митри. Під час Божественної літургії багато віруючих, особливо дітей, приступили до Таїнства Святої Євхаристії.

Звертаючись у проповіді до молільників, архіпастир наголосив на важливості цієї святині у селищі Гоща, яка буде єднати всіх на благо становлення нашої Української Помісної Церкви та Української держави.

З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета владика нагородив меценатів будівництва храму: народного депутата України Юрія Вознюка орденом святого рівноапостольного князя Володимира II ступеня та Володимира Квачука і Володимира Бука орденом св. Володимира Великого III ступеня. Також у цей святковий день десятки людей, які допомагали у зведенні святині, були нагороджені Патріаршими та архієрейськими грамотами.

Помолитись і привітати громаду в цей святковий день до храму завітали голова Гощанської райдержадміністрації Юрій Ковальчук, голова Гощанської райради Олександр Поліщук та голова селищної ради Микола Панчук.

Настоятель храму подякував владиці за його архіпастирські молитви, які він підніс сьогодні за мешканців селища, за наших воїнів і за мир і злагоду в Україні. Богослужіння завершилось уставним многоліттям.

1



















 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39