стрічка

Пережив 38 операцій: як почувається Владик Кур'ят після повернення додому

26 Листопада 2018, 11:00
Владик Кур'ят з мамою 1577
Владик Кур'ят з мамою

Після року лікування опіків у США, хлопчик з Гощі – Владик Кур'ят повернувся додому та перебуває у хорошому стані.

У свої два з половиною роки він пережив вже 38 операцій, заново вчився тримати голівку, сидіти та ходити. Владик Кур'ят лікувався в клініці Бостона понад рік і вже повернувся додому на Рівненщину. Другий шанс на життя хлопчика, який мало не згорів живцем, дав кожен із вас, хто долучився до збору коштів на лікування у США, пише «ТСН».

Нагадаємо, що протягом року хлопчик разом із мамою перебували за кордоном. Відомо, що 4 місяці Влад був в американській реанімації, решту часу робили операції та проходила реабілітація.

Він вчився сидіти, ходити та тримати голову спочатку, переніс безліч операцій. Наразі Владик у хорошому стані, але майбутні 20 років хлопчик потребуватиме хірургічного втручання. Та найстрашніше позаду зазначають батьки.

Зазначимо, що у вересні 2018 Владик Кур'ят разом із мамою після довготривалого лікування повернувся до України. Але вже весною 2019 року вони знову полетять до США задля продовження лікування та реабілітації.

У віці півтора року цей хлопчик отримав численні опіки по всьому тілу. Лікарям в Україні вдалося стабілізувати його стан, але цього було замало. Тому дитину відправили на лікування до Бостона, де він провів близько одного року, та переніс численні операції.

Кошти на переліт до США забрали завдяки усім небайдужим Українцям. Батьки дуже вдячні кожному хто долучився та говорять, що якби мали змогу то подякували б кожній людині особисто.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024