стрічка

Кабмін виділив Гощанському району 800 тисяч гривень

25 Листопада 2018, 12:30
Кабмін виділив Гощанському району 800 тисяч гривень 1423
Кабмін виділив Гощанському району 800 тисяч гривень

Відповідно до розпорядження Кабміну Гощанському району перепало 800 тисяч гривень.

Популярними є так звані «депутатські мільйони» – кошти на соціально-економічний розвиток територій, за які можна зробити дрібні, але потрібні речі, як-от освітлити вулиці села. Втім, розподіляють цю субвенцію з держбюджету не відповідно до потреб районів, а залежно від того, які депутати за них просять. Чим кращі стосунки в обранців з урядом, тим більше коштів дістається на їхні округи. Про це пише Рівне Вечірнє.

Округ Юрій Вознюка – на другому місці за кількістю отриманих коштів і, як завжди, у розподілі лідирує Рівненський район, який цього разу одержить 9,1 млн грн. Найбільші суми підуть на ремонт дитсадка у Шубкові (735 тис. грн.), будівництво котельні для Олександрійської школи (584 тис. грн.), на будівництво міні-футбольних полів у Великій Омеляні та Грушвиці Першій (по 600 та 800 тис. грн, відповідно). А 3,2 млн грн спрямують на будівництво дитсадка в Оржеві.  

Острозький район, що також в окрузі п.Вознюка, отримає 3 млн грн, Корецький – 1,4 млн грн., Гощанський – 0,8 млн грн. Понад півмільйона спрямують на будівництво водопроводу у Вишеньках Острозького району, майже мільйон – на освітлення села Сіянці у цьому ж районі, 1 млн грн – на утеплення школи у селі Світанку Корецького району. Решту – на потреби бюджетних закладів, дитячі майданчики та дрібніші ремонти.

Отримає з субвенції і Рівне – та частина, яка входить до 153-го округу п.Вознюка. Правда, небагато – 100 тис. грн на капітальні видатки 22-ї школи на вулиці Князя Романа.  

Загалом на Гощанщині фінансування отримали такі об’єкти:

  • На капітальні видатки Симонівської загальноосвітньої школи у селі Симонів Гощанського району - 50 тис. грн
  • На капітальні видатки Дорогобузької загальноосвітньої школи I—II ступенів у селі Дорогобуж Гощанського району - 50 тис. грн
  • Придбання та встановлення дитячо-спортивного майданчика в с. Дроздів Гощанського району - 120 тис. грн
  • Реконструкція будівлі бібліотеки під п’ятиквартирний житловий будинок на вул. Осередок, 21 у с. Симонів Гощанського району - 300 тис. грн
  • На капітальні видатки Гощанської загальноосвітньої школи I—III ступенів - 91 тис. грн
     

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024