стрічка

Щоб не втратити кошти, показники лічильника електроенергії потрібно подати до 1 січня

24 Листопада 2018, 12:59
3124

Рівненські енергетики наголошують на необхідності подати показники лічильника до 1 січня.

Адже з нового року відповідно до Закону України запроваджують зміни на ринку електроенергії з метою демонополізації.

Про це пише портал «РадіоТрек».

З 2019 року функцією «Рівнеобленерго» буде виключно розподіл електричної енергії. А функцію постачальника послуг на території Рівненської області виконуватиме «Рівненська обласна енергопостачальна компанія» (РОЕК).

«Оскільки це різні юридичні особи, перерахунок розбіжностей між нарахуванням та фактичним споживанням електроенергії у 2019 році буде вже неможливим», – говорить речниця «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова:

Тому, у випадку неподання показників фактичного споживання електроенергії станом на 1 січня 2019 року обсяг споживання визначатиметься розрахунковим шляхом.    

Тобто, якщо у вас є переплата, гроші нікуди не зникнуть, однак їх не можна буде з рахунку розподільника електроенергії («Рівнеобленерго») перерахувати компанії-постачальнику (РОЕК).

Ці зміни зростання тарифу для населення не передбачають.

Мешканці області будуть так само отримувати один рахунок, але не від «Рівнеобленерго», а від РОЕК - за постачання електроенергії. А вже постачальник перераховуватиме кошти оператору системи розподілу, тобто «Рівнеобленерго».

При цьому важливо, наголошують енергетики, задля уникнення розбіжностей фактичних обсягів споживання із тими, що в платіжках, подавати показники лічильника в останній день місяця.

Коментарі
24 Листопада 2018, 16:10
Посилання на першоджерело будьте добрі поставте
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024