стрічка

У Гощі вшанували пам`ять жертв Голодоморів

24 Листопада 2018, 10:56
1593

В Гощі відбувся мітинг-реквієм приурочений Дню пам’яті жертв Голодоморів.

У заході, який відбувся 23 листопада, взяли участь голова районної ради Олександр Поліщук , заступник голови районної ради Валентин Бедричук , заступник голови райдержадміністрації Тарас Гоменюк та представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, установ та організацій району, громадськість. Про це йдеться на сторінці Гощансьскої районної ради у facebook.

Невинних жертв вшанували запаленими свічками, хвилиною мовчання та покладанням квітів до Пам’ятного знака жертвам голодомору та політичних репресій.



 

Зі словами скорботи перед присутніми виступили заступник голови райдержадміністрації Тарас Гоменюк та голова районного товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Олександр Міщук. У виступі чоловіки зазначили, що боляче згадувати таке гірке минуле, але це минуле нашого народу.Та висловили слова застережень, аби ті часи, що залишилися у минулому, були наукою для прийдешніх поколінь, щоб такої тиранії, такого знущання над людьми більше не відбулося ніколи ні в історії українського народу, ні в історії людства. Тому,наш обов’язок - завжди нести в серцях пам’ять про ті страшні події та зробити все для того, аби не допустити подібної трагедії у майбутньому.


По завершенню мітингу, настоятель Церкви Святого Василія Великого УПЦ КП селища Гоща отець Олек Куптсів прочитав молитву, за усіх закатованих голодом українців.





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39