стрічка

У Гощі відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня Гідності та Свободи

21 Листопада 2018, 15:12
У Гощі відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня Гідності та Свободи 1616
У Гощі відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня Гідності та Свободи

У селищі Гоща, біля наріжного каменю, на місці якого буде встановлено пам’ятник героям визвольних змагань - воїнам УНР та УПА, Небесній Сотні та учасникам українсько-російської війни відбувся мітинг-реквієм «Україна –країна нескорених».

Мітинг відбувся 21 листопада з нагоди Дня Гідності та Свободи. Про це інформує прес-служба Гощанської РДА.

Його встановлено Указом Президента аби віддати належну шану патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.

У заході взяли участь, заступник голови районної ради Валентин Бедричук , голова райдержадміністрації Юрій Ковальчук, разом із працівниками районної ради, райдержадміністрації, представниками організацій, установ та громадськості району, зібралися аби вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні, учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках  згадати всіх героїв України, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність нашої держави, усіх українських вояків, які беруть участь у війні на Сході України, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі.

Учасники заходу вшанували загиблих хвилиною мовчання та на знак шани, поваги та пам’яті поклали квіти до наріжного каменю та пам’ятного хреста «На честь Героїв Небесної Сотні».


Мітинг-реквієм завершився виконанням гімну України і вірою в те, що герої не вмирають до того часу, поки жива людська пам'ять.

Після заходу всі бажаючі мали змогу переглянути документальний фільм «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила», а також відвідати виставку літератури на тему: «Небесна Сотня у вирій полетіла»
















 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024