Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter
Цьогоріч корчанам за олів’є доведеться сплатити на 36 гривень більше
Цьогоріч корчанам за олів’є доведеться сплатити на 36 гривень більше

Цьогоріч гощанам за олів’є доведеться сплатити на 36 гривень більше

10:20 17.11.2018
60

До нас наближаються різдвяні та новорічні свята. А чи можна уявити будь-яке зимове свято в нашій країні без традиційного салату Олів’є?

Цей салат за кілька поколінь перетворився на один із невід’ємних атрибутів новорічних святкувань. Закінчення старого року та початок нового в Україні асоціюється з запахом ялинки, шампанським та салатом Олів’є.

«Ми сьогодні готуємо «французький» салат, і рахуємо ціни на соціальні продукти за даними Державної служби статистики, а всі інші за цінами ринку «Дніпро» у Києві», – пише генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Рецепт салату Олів'є беремо найдоступніший: відварна картопля – 600 г, відварна морква – 250 г, цибуля – 200г, варена ковбаса – 600 г, яйця – 8 шт, солоні огірки – 500 г, консервований зелений горошок – бляшанка 425 г, майонез «Європейський» – упаковка 300 г, сіль за смаком.

За даними Держстату, станом на початок листопада 2017 року продукти коштували: відварна картопля – 5,7 грн за кілограм, або 3,4 грн за 600 г, відварна морква – 6,4 грн за кілограм, або 1,6 грн за 250 г, цибуля – 5 грн за кілограм, або 1грн за 200 г, варена ковбаса – 74,8 грн за кілограм, або 44,9 грн за 600 г, яйця – 23,8 грн за десяток, або 19 грн за 8 шт.

На консервацію й майонез ми витратили: солоно-мариновані огірки – 24,3грн за 500г баночку, консервований зелений горошок – 23,6грн за 425г, майонез – 12,4грн за 300г упаковку.

Тобто в 2017 році приготування майже 3кг салату Олів’є, яких буде достатньо для великої родини з 8 осіб, обійшлося нам у 130,2грн.

За рік, у 2018-му, за середніми в Україні цінами, ми сплачуємо: відварна картопля – 6,5 грн за кілограм, або 3,9грн за 600 г, відварна морква – 12,1 грн за кг, або 3 грн за 250 г, цибуля – 10,5 грн за кілограм, або 2,1 грн за 200 г, варена ковбаса – 91,2 грн за кілограм, або 54,7 грн за 600 г, яйця – 24,9 грн за десяток, або 19,9 грн за 8 шт.

На консервацію й майонез із сімейного бюджету ми витратимо: на солоно-мариновані огірки – 35,2 грн за 500 г баночку, консервований зелений горошок – 32,4 грн за 425 г бляшанку, майонез – 15 грн за 300 г упаковку.

Тобто в 2018 році, за два місяці до новорічних свят, приготування майже 3 кг салату Олів’є коштуватиме нам 166,2 грн. За рік салат Олів’є подорожчав на 36 грн, або майже на 28%.

Коментарі
10 грудня
Сьогодні
Вчора
08.12.2018
07.12.2018
06.12.2018
05.12.2018
04.12.2018
03.12.2018
Підписатися на наші новини
*ви у будь-який момент зможете відписатися від наших новин