стрічка

Як у Гощі розв'яжуть проблему зі шкідливими речовинами у дитсадку

10 Листопада 2018, 12:00
Як у Гощі розв'яжуть проблему зі шкідливими речовинами у дитсадку 1101
Як у Гощі розв'яжуть проблему зі шкідливими речовинами у дитсадку

Селищний голова розповів, як у Гощі розв'яжуть проблему зі шкідливими речовинами у навчальних закладах, зокрема у дитсадку.

У Гощанському дитсадку «Малятко» під час планової перевірки виявили перевищення норм формальдегіду та фенолу, пише Гощанська смелищна рада.

Також у пробах води, яку відібрали із мережі водопостачання дитсадка, знайшли перевищення вмісту заліза. Про це селищному голові Миколі Панчуку Гощанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби повідомили у листі.

Згідно із висновками експертів у приміщенні спортивного залу виявили перевищення ГДК формальдегіду у 2,4 рази, в приміщенні першої молодшої групи концентрація формальдегіду перевищує ГДК у 4,7 рази. В приміщенні другої молодшої групи встановлено перевищення концентрації фенолу в 1,2 рази, формальдегіду в 5,7 рази. Крім того всі 5 проб питної води, які були відібрані з мережі комунального закладу «Дитсадок-ясла «Малятко»», не відповідають гігієнічним вимогам за вмістом заліза. Вміст заліза становить від 0,47 до 051 мг/ дм³ при нормі 0,2 мг/дм³.

«Зараз якнайшвидше намагаємося усунути всі недоліки, які виявили фахівці служби Держпромнагляду у садку. Висновки експертів стосувалися нещодавно відремонтованих груп. Дві із них, як і спортзал, розташовані у добудованому корпусі дитсадка, ще одна група – у старому корпусі. Це дозволяє припустити, що перевищення рівня фенолу та формальдегіду може бути спричинене використанням будівельних матеріалів чи встановленням нових меблів у групах. Хоча усі будівельні матеріали та меблі сертифіковані та відповідають стандартам якості», – коментує ситуацію Гощанський селищний голова Микола Панчук. 

Усереду, 7 листопада відбулися загальні батьківські збори у дитсадку «Малятко». Там адміністрація дитсадка та селищний голова пояснили батькам ситуацію. Спільно визначили подальший алгоритм дій. Так, діти, які відвідували групи, де зафіксовані підвищений рівень фенолу та формальдегіду, протягом двох тижнів ходитимуть в інші групи. За цей час приміщення провітрюватимуть, шукатимуть причини підвищеного рівня фенолу та формальдегіду. Також уже розпочали перемови про встановлення вентиляційної системи у дитсадку.

Зі слів селищного голови найбільше його хвилює проблема неякісної питної води у дитсадку. Адже ця проблема може ховати більше глобальну й стосуватися мешканців усієї Гощі.

«Вода із якої готують їжу в дитсадку подається із загальної мережі водопостачання. Зараз ми будемо закуповувати питну воду у садок за кошти селищного бюджету, обговорюємо можливість встановлення системи фільтрування та очищення води у садку. Але, безперечно, це має бути детальне дослідження стану питної води у Гощі. Адже від її якості залежить здоров’я гощанців. Ми уже направили відповідні звернення в РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал», Гощанську районну державну адміністрацію та Гощанську районну раду. Цю проблему можливо усунути лише спільними зусиллями», – говорить Микола Панчук.

Нагадаємо, що у навчальних закладах Рівненської області, підчас проведення лабораторних досліджень зареєстрували перевищення рівнів фенолу та формальдегіду у повітрі закритих приміщень дитячих та підліткових закладах.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024