стрічка

Гощанське сміття видно з космосу: чиновники коментують ситуацію з смітниками у селищі

26 Жовтня 2018, 18:37
Гощанське сміття видно з космосу: чиновники коментують ситуацію з смітниками у селищі 1570
Гощанське сміття видно з космосу: чиновники коментують ситуацію з смітниками у селищі

Гощанські чиновники розповіли у чому полягає проблема з сміттям у селищі.

На сторінці «Гоща» у Фейсбуці, був опублікований гнівний пост про те, що на одній із вулиць селища стихійне сміттєзвалище видно з супутника, пише видання «ВСЕ».

Насправді, як повідомляють мешканці селища - фото виявилось вже задавненим. Однак, проблеми зі сміттям у селищі таки є:

«Комунальне підприємство вивозить сміття по ярах, туди також періодично. І не лише туди. На чисельні заяви щодо звіту комунального - я не отримую відповіді», – коментує депутатка селищної ради Ірина Білошицька.

Як відомо, у Гощанському районі взагалі немає сміттєзвалища. Владі не вдається знайти відповідної ділянки, або ж рішення блокують місцеві активісти, через невідповідність землі необхідним документам.

Однак, чиновники запевняють - вивіз підприємством на територію колишнього аеродрому - вигадки й відходи прямують до «сусідів». Також зазначають по селищу розставлені сміттєві баки й хоч стареньким сміттєвозом, та функцію він свою виконує справно:

«Проблема в районі існує лише одна: мешканці селища, що не уклали угоду на вивіз сміття, тепер його викидають з своїх обійсть куди прийдеться. Це не стихійне явище, однак все одно не приємно. Зі сміттєвих баків все належним чином їде на сміттєзвалища у сусідній район», – коментує голова Гощанської районної ради Олександр Поліщук. 

Свій коментар очільник ради підтвердив фотографіями з місця «стихійного звалища».

«Коли сміттєвоз викидає сміття, то повірте це очевидно. У нас були такі випадки лише львівського сміття, все інше несвідомі мешканці періодично викидають» - додав пан Олександр.

Нагадаємо, що у Гощі дві проблеми пов’язані зі сміттям: відсутність власного сміттєзвалища та нового сміттєвоза. Ці проблеми підсилюють одна одну. Якби селище мало своє сміттєзвалище, вивозити непотріб ще певний час можна було б старою технікою, яке є в комунальному підприємстві. В свою чергу, якби техніка була нова, то не так лякала б відстань до Корецького полігону твердих побутових відходів. Саме туди старим сміттєвозом везуть гощанський непотріб. Задля розв'язання проблеми зі сміттям у селищі хочуть купити сміттєвоз вартість 1 мільйон 700 тисяч гривень.





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024