стрічка

Як Гощанський центр зайнятості налагоджував співпрацю з ОТГ

21 Жовтня 2018, 13:00
Фото ілюстративне 2246
Фото ілюстративне

Мешканці Бугринської та Бабинської ОТГ на виїзній зустрічі з працівниками служби зайнятості обговорили створення нових робочих місць, громадські роботи та інші питання працевлаштування.

Продовжується співпраця служби зайнятості з Бабинською та Бугринською об’єднаними територіальними громадами Гощанського району, повідомляє Рівненський обласний центр зайнятості.

Нещодавно фахівці Гощанської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості відвідали населені пункти громад з метою роз’яснення чинного законодавства про зайнятість населення та презентації послуг служби зайнятості. Директор філії Петро Зубкевич та заступник начальника відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Дмитро Лупін зустрілись з керівниками громад: Бабинської – Олегом Гречичем, Бугринської – Сергієм Пилипчуком. В ході зустрічей обговорили питання щодо подальшої співпраці, наближення послуг служби зайнятості до населення громад, організації громадських робіт, створення нових робочих місць, а також ряд інших, не менш важливих питань з соціально-економічного життя громад.

Під час зустрічей з підприємцями обговорили питання пошуку, відбору та найму персоналу, оформлення трудових відносин, компенсації ЄСВ, різних форм навчання працівників, зокрема, стажування на робочому місці, навчання через отримання ваучера. Для оперативної та вигідної співпраці роботодавців зі службою зайнятості є можливість створення «Електронного кабінету роботодавця».

У селі Посягва Бугринської ОТГ працював виїзний інформаційно-консультативний пункт районної філії ОЦЗ. На прийомі тут побувало вісім громадян. Людей цікавили питання пошуку роботи, послуг служби зайнятості для безробітних, можливостей навчання, зокрема, для випускників шкіл, а також зв’язку між отриманням субсидій та перебуванням на обліку в СЗ та інше. Староста села Світлана Краєвська підтримує зв'язок зі Службою зайнятості, знає проблеми кожної сім’ї, тому тим односельцям, вирішення чиїх питань в компетенції  Служби зайнятості, порадила звернутися до її фахівців під час виїзного прийому. І на конкретні питання селян прозвучали конкретні відповіді директора філії СЗ Петра Зубкевича.

В рамках виїзного заходу начальник відділу активної підтримки безробітних районної філії ОЦЗ Володимир Бандура і провідний фахівець з профорієнтації Ірина Столярчук на профорієнтаційних уроках «Професії майбутнього» розповіли для  учнів  Посягвівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів про важливість вибору свого майбутнього професійного шляху.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024